Er wordt onder andere onderzoek gedaan in wijken in Amsterdam (Mi Akoma di Color), Rotterdam (Le Medi) bij de wijk Bospolder, Rotterdam (Biz Botuluyuz), Casteren (Durkijk) Rotterdam (Lage land) enUtrecht (Kanaleneiland, Hart van Noord)
Op dit moment zijn onze interviewers actief in het Hart van Noord in Kanaleneiland. Dit is een recent nieuwbouwproject in de krachtwijk Kanaleneiland en een voorbeeld van binnenstedelijke vernieuwing. Daarnaast zijn interviewers op dit moment bezig met interviews in Mi Akoma di Color, Biz Botuluyuz en Le Medi.
Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de processen van nieuwbouwprojecten met een culturele inslag en nieuwbouwprojecten zonder een directe culturele inslag (regulier)en welke lessen hiervan kunnen worden geleerd. Hoe zijn (nieuwe) bewoners betrokken, welke toegevoegde waarde hebben projecten voor de wijk, hoe kijkt men tegen deze vernieuwing aan, welke individuele verbeteringen komen er tot stand, welke bijdrage wordt er geleverd aan het imago? Het Nederland van nu is niet meer het Nederland van vroeger, dit geldt voor vele aspecten maar zeker ook voor de bevolkingssamenstelling in wijken. Toch lijken nog maar weinig projecten in wijken rekening te houden met deze diversiteit aan bewoners. Betekent diversiteit aan bewoners ook een diversiteit aan voorkeuren? Hoe wordt de communicatie en het proces ingestoken? Dit zijn kortom allemaal vragen die met dit onderzoek moeten worden beantwoord.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chris Boef, of Nathan Rozema bereikbaar via 030-2627191 of info@labyrinthonderzoek.nl ovv multiculturele bouwprojecten in het onderwerp.